Inspiratietour Belgische huisartsen

img

Donderdag 2 maart 2023

Dit bericht delen:

Vrijdag 17 februari 2023 stond in het teken van de kracht van samenwerking. Samen op weg!

Op uitnodiging van de Resilient Communities en Institute for Positive Health International was een grote groep zorgprofessionals vanuit België op inspiratietour. In hun midden niet alleen huisartsen en andere zorgprofessionals maar ook een wethouder en zelfs een inwoner. Op het programma stond ook een bezoek Kaag en Braassem.

Doel van de tour was inspiratie opdoen over de samenwerking en verbinding tussen Zorg en Welzijn én over Positieve Gezondheid. En om te leren hoe wij, de eerste lijns-zorgorganisaties, welzijn en de gemeente, dit met elkaar georganiseerd hebben in #KaagenBraassem.

@WelzijnopRecept is een van de successen van onze samenwerking. Huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten verwijzen bij onderliggende problemen door naar de welzijnscoaches van #deDriemaster. Door de brede benadering vanuit het gedachtegoed van #PositieveGezondheid weten zij goed aan te sluiten bij de behoefte van de inwoner. Zij gaan in gesprek over eigen regie, veerkracht en zingeving.

Met elkaar gaven we inspiratie over onze domein overstijgende en multidisciplinaire samenwerking, waarbij vanuit een basishouding van vertrouwen en gelijkwaardigheid de inwoner voorop staat.

De delegatie was onder de indruk van onze manier van samenwerken. De tour was zeker inspirerend en de uitdaging voor hen is daar!

Onze samenwerking is in een infographic prachtig in beeld gebracht door Angelique de Roos, een inwoner van de gemeente.

 

top