Ouderenzorg centraal thema bij Aangesloten Partijen Vergadering (APV)

img

Donderdag 11 mei 2023

Dit bericht delen:

Op woensdag 5 april ontmoetten professionals uit de eerstelijnszorg, wijkverpleging en welzijn elkaar inTech Campus De School in Roelofarendsveen voor de eerste Aangesloten Partijen Vergadering van 2023. Centraal thema: de zorg voor (kwetsbare) ouderen.

Na de aftrap met formele WSV-zaken volgde de introductie van het Ketenzorgprogramma Ouderen, met een extra toelichting op het Zorgpad Advance Care Planning.
Vervolgens schetsten sprekers uit verschillende vakgebieden een goed beeld van de multidisciplinaire samenwerking in de zorg voor ouderen én wat dit bij kan dragen aan de kwaliteit van leven voor deze doelgroep.

Wat een expertise werd er met elkaar uitgewisseld deze avond!
Onder de deelnemers waren huisartsen en praktijkondersteuners, verpleegkundig specialisten, apothekers, diëtisten, fysio- en/of ergotherapeuten en de specialist ouderengeneeskunde. Maar ook de ouderenadviseur van de Driemaster, de mantelzorgconsulent, wijkcoaches van Tom in de buurt, casemanagers en wijkverpleging van ActiVite, WIJdezorg en Buurtzorg Kaag en Braassem leverden een aanzienlijke bijdrage aan de inhoud van het programma.

Kortom, deze eerste APV van 2023 was een succesvolle, inspirerende avond op een bijzondere locatie, waar het school- en leergevoel van vroeger als vanzelf weer boven kwamen. Overigens niet geheel toevallig gekozen, want De School is gelegen tussen twee instellingen met zorg voor ouderen als specialisme. En om helemaal in het thema te blijven: voor alle aanwezigen was er na afloop een heerlijk oudhollands snoepje voor thuis.

Ans de Jeu Cora Vermeulen Willem van der Linden Chris van der Boon Leonie Goezinnen Marie-Louise Rodewijk Monique van der Heijden Auke Biemond Thomas Kanis Miranda van der Meer Rettie Bentvelsen Hennelies van VelzenIrene Vermeulen Sanne van Dijk Marielle Putters, bedankt voor jullie bijdrage aan deze inspirerende avond!

 

top