Werkbezoek aan het Amandi Huis en Amandi Thuis

img

Dinsdag 19 juli 2022

Dit bericht delen:

Wanneer kun je de vrijwilligers van  Amandi Thuis inzetten? Het antwoord op deze vraag kregen de eerstelijns professionals tijdens een werkbezoek aan het Amandi Huis.

De coördinatoren Mieke en Lonneke vertellen vol passie over de mogelijkheden.

Amandi Thuis
De meeste mensen willen hun laatste levensfase in de eigen vertrouwde omgeving doorbrengen. Vaak nemen familie of naasten de mantelzorg voor degene die gaat sterven als vanzelfsprekend op zich. De wens van de naaste om thuis te sterven wordt daarmee ingevuld. Soms is het geestelijk en lichamelijk zwaar om gedurende 7 dagen per week, 24 uur per dag, die zorg vol te houden. In dat geval kunt u een beroep doen op de deskundige en betrokken vrijwilligers van Amandi Thuis. Zij ondersteunen kosteloos mensen in Kaag en Braassem en bieden tijd en aandacht. Zij zijn er voor u en uw naasten.

Amandi Huis
Het AmandiHuis is een (bijna)thuis voor iedereen die binnen korte tijd verwacht te overlijden. Naast een hospice zijn ze een huis voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of om de mantelzorg en de thuissituatie even verlichting te bieden (respijtzorg). Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, cultuur of geloof.

top