Welzijn

De Driemaster

Voor het welzijn van alle inwoners van Kaag en Braassem. Samen met andere organisaties hebben zij allerlei voorzieningen op het gebied van welzijn, hulpverlening en zorg.

Zij zetten zich in voor álle bewoners van Kaag & Braassem, met bijzondere aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. Zij werken vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid.

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met klachten zoals vermoeidheid, stress, angst en somberheid. Ook andere klachten zoals pijn in de nek en/of schouders hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Dit noemen we psychosociale klachten.

Vaak spelen onderliggende problemen een rol, zoals het overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. Dat noemen we sociaal maatschappelijke problemen. Voor deze klachten is niet altijd een medische behandeling noodzakelijk. De huisarts of fysiotherapeut kan namelijk ook een welzijnsrecept uitschrijven. Dit is een doorverwijzing naar de welzijnscoaches van De Driemaster.

Tom in de buurt

Heb je hulp of ondersteuning nodig? Tom biedt ondersteuning op allerlei levensgebieden.

Tom in de buurt is er voor alle inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

Talent, Ondersteuning en Meedoen
Er werken medewerkers van meerdere organisaties voor Tom. Samen zorgen zij voor informatie, advies en ondersteuning bij jou thuis of in de buurt. Daarnaast onderzoeken zij of je gebruik kunt maken van Wmo-voorzieningen zoals hulp bij het huishouden of (rolstoel)vervoer. Omdat ze het graag persoonlijk houden, heet het samenwerkingsverband Tom in de buurt. Tom weet raad. Tom denkt mee. Tom helpt een handje. Maar Tom betekent meer. De individuele letters staan voor onze kernwaarden: Talent. Ondersteuning. Meedoen.

Stichting Welzijn Ouderen Kaag en Braassem

Drie organisaties behartigen de belangen van alle ouderen in Kaag en Braassem:
1. De Spil voor Kaag en Braassem West (Roelofarendsveen, Oude- en Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade)
2. StiWO voor Leimuiden, Rijnsaterwoude en Bilderdam
3. StiWO voor Woubrugge en Hoogmade

Klik voor: maaltijdvoorziening, ouderenondersteuning, activiteiten voor ouderen, vervoer

De ouderenadviseur

Een ouderenadviseur is er voor iedereen die zelf senior is of te maken heeft met senioren, die er zelf even niet meer uitkomen en ondersteuning zoeken op het gebied van welzijn, wonen en zorg.
De ouderenadviseur werkt samen met de Driemaster, het Kernteam Kaag en Braassem en Tom in de Buurt, de WMO-consulenten, thuiszorgorganisaties, huisartsen, wijkverpleegkundige en fysiotherapeuten.

Onafhankelijk advies
De ouderenadviseur is een professionele deskundige die u onafhankelijk kan informeren, adviseren, begeleiden en ondersteunen bij uw vragen of problemen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, mobiliteit of ontmoeting. De ouderenadviseur helpt u bijvoorbeeld bij het aanvragen van aanpassingen in huis, een vervoersvergoeding of personenalarmering, maar biedt ook een luisterend oor en steun op emotioneel en sociaal gebied.

Waar moet u naar toe met uw vragen?
Bent u 55 jaar of ouder en wilt u contact met de ouderenadviseur? Of bent u mantelzorger voor iemand in uw directe omgeving? Loopt u gewoon even binnen bij het spreekuur op donderdagochtend van 11.00 – 12.00 uur in het kantoor van Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”.
Saskia van Uylenburchlaan 1 Oude Wetering.
Voor meer informatie kijkt u op www.swo-kaagenbraassem.nl of u belt naar 071 3317967 of 06 51103212.
Via de mail is de ouderenadviseur bereikbaar op rbentvelsen@swo-kaagenbraassem.nl of r.bentvelsen@dedriemaster.nu

Participe

Participe heeft veel kennis en ervaring op het gebied van Wmo en welzijn. In de gemeente Kaag en Braassem verzorgt Participe o.a.:

Wmo-loket: de indiciatiestelling van Wmo en leerlingenvervoer
Preventieve ondersteuning in het samenwerkingsverband De Driemaster
Taal en integratie in De Driemaster
Welzijn in de wijk d.m.v. Tom in de buurt

GO! voor jeugd

GO! voor jeugd biedt jeugdhulp in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. GO! voor jeugd voert in opdracht van deze gemeenten de jeugdwet uit en probeert nauw aan te sluiten bij hoe de jeugdhulp in de wet geregeld en bedoeld is. GO! voor jeugd werkt samen met lokale organisaties en specialisten en natuurlijk huisartsen en onderwijs.

top